2021. december 7. keddAmbrus
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Újabb botrány Kínában: kórházi hulladékból készült eldobható evőeszköz

2009. május 12. 16:40, utolsó frissítés: 16:40

Számos közép-kínai klinika is érintett abban az újrahasznosítási botrányban, amely szerint a megsemmisítésre szánt veszélyes kórházi hulladékokból evőeszközök és más egyszer használatos eszközök készültek - közölte a kínai állami rádió.


A közép-kínai Honan tartomány közigazgatási központjában, Csengcsouban kirobbant botrány a város egyik helyi lakosának köszönhető, aki egy beteglátogatás alkalmával figyelt fel a kórházi hulladékot szakszerűtlen kezelésére. Felfedezését jelentette az illetékes egészségügyi hatóságoknak, akik a városi közegészségügyi hivatallal közösen nyomozásba kezdtek.

A rendőrség az információk alapján május 3-án feltartóztatott egy egészségügyi hulladékokkal teli teherautót. Később egy illegális üzemben tartott házkutatás során további potenciális fertőzésveszélyt jelentő eszközöket, többek között használt injekciós tűket és szikéket találtak.

A kínai rádió riportja szerint a porrá őrölt műanyag hulladékból egyszer használatos poharak és evőeszközök készültek. A nem megfelelően kezelt kórházi hulladékok a fertőző betegségek terjedéséhez vezethetnek. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS