2022. november 26. szombatVirág
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Romániai magyar készítette elő a bolíviai elnök elleni merényletet?

2009. április 17. 10:53, utolsó frissítés: 11:02

Várhatóan délutánra lesznek újabb információk arról, hogy valóban lelőttek-e két magyart az Evo Morales bolíviai elnök ellen tervezett merénylet felszámolása közben - közölte Szelestey Lajos magyar külügyi szóvivő az MTI-vel pénteken kora reggel.


A magyar külügyminisztérium három szálon kezdte meg az információgyűjtést: a venezuelai magyar diplomáciai képviselő, a bolíviai tiszteletbeli konzul és az Argentínában dolgozó konzul is próbálja kideríteni, hogy mi történt - mondta Szelestey Lajos.

A bolíviai hatóságok hivatalosan még nem tájékoztatták a magyar felet, és magánszemélyek sem jelentkeztek a külügyminisztériumnál az ügyben - emelte ki a szóvivő. A bolíviai rendőrfőnök csütörtökön jelentette be, hogy két magyart és egy bolíviait lelőttek az Evo Morales bolíviai elnök ellen tervezett merénylet felszámolása közben.

Az Evenimentul Zilei értesülése szerint az egyik állítólagos merénylő Magyarosi Árpád magyar nemzetiségű román állampolgár volt. A lap úgy tudja, a másik két lelőtt bérgyilkos az ír Duayer Michael Martin és a bolíviai Jorge Hurtado Flores.

A Caracasban tartózkodó Evo Morales elnök maga úgy számolt be az esetről, hogy még előző nap adott utasítást a külföldi zsoldosok és bűntársaik letartóztatására, és csütörtökön kapta azt a tájékoztatást, hogy Santa Cruz városban, egy szállóban félórás lövöldözés volt. A tűzharcban három ember meghalt, további kettőt letartóztattak.

Evo Morales azt mondta, hogy az összeesküvők ő életére törtek, valamint az alelnököt és egy minisztert is meg akartak gyilkolni. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS