2022. január 29. szombatAdél
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Bajnai Gordon: fájni fog a válságcsomag

2009. március 30. 15:10, utolsó frissítés: 15:21

Jövőre 600 milliárd forinttal vágná vissza a szociális és nyugdíjkiadásokat Bajnai Gordon miniszterelnökjelölt válságcsomagja, megszűnne a gázár- és távhőtámogatás. A lépések a munkára való ösztönzést erősítik az inaktívaknak járó támogatások megkurtítása révén – írja az Index.


E program végrehajtása fájni fog, sokaktól követel majd áldozatot, lemondást, érinteni fog minden magyar családot, minden magyar embert, de meglesz az eredménye – mondta programjáról a kormányfő-jelölt a Parlamentben újságírók előtt tett sajtónyilatkozatában.

"Magyarországnak nincs vesztegetni való ideje, (...) nincsenek felesleges hónapjai, arra, hogy az állam működtetésében végre gyökeres változtatásokat hajtsunk végre. Magyarországon (...) százezrek figyelik ijedten, néha rettegve a forint árfolyamát" – fogalmazott, hozzátéve, hogy késlekedés nélkül cselekedni kell, kemény de gyógyító hatású lépésekre van szükség. Hangsúlyozta: "nem fogok tétlenkedni (...), nyíltságot, egyenes beszédet ígérek".

Bajnai Gordon Gyurcsány Ferenccel együtt érkezett a sajtótájékoztatóra, aki közölte, azt indítványozzák, hogy a leendő kormányfő Bajnai Gordon legyen. Mint mondta, Bajnai Gordonnak van programja a válságkezelés feladataira és lesz többségi támogatása a Parlamentben. A miniszterelnök Magyarország következő kormányfőjeként mutatta be a jelenlegi gazdasági minisztert, majd kiment a teremből. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS