2022. január 29. szombatAdél
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Egyre több áldozata van a szennyezett tejpornak Kínában

2008. december 02. 11:10, utolsó frissítés: 11:10

Duplájára emelkedett a melaminnal szennyezet tápszerek halálos áldozatainak száma Kínában, míg az országos szűrővizsgálatok szerint a húgyúti betegségben szenvedő gyermekek száma 294 ezerre tehető.


A kínai Egészségügyi Minisztérium hét eleji bejelentése szerint a műanyaggyártásban használt vegyi anyagtól összesen hat kisgyermek halt meg. A korábbi statisztikák még 54.000 beteg gyermekről számoltak be, a legfrissebb adatokban szereplő több mint ötszörös betegszámra nem adtak magyarázatot.

A minisztérium és a tartományi egészségügyi hivatalok által felkért szakértők a tejbotrány kapcsán országszerte 11 csecsemő halálának körülményeit vizsgálták, öt esetben sikerült egyértelműen bizonyítani, hogy nem a szennyezett tejpor felelős a gyermekek haláláért, hat esetben azonban a kapcsolatot nem sikerült kizárni.

Az egészségügyi tárca korábbi közleményében összesen három kisgyermek halálát erősítette meg. A múlt hét végéig még 861 csecsemőt ápoltak a kórházakban különböző veseproblémákkal, ez kétszázzal kevesebb, mint az előző héten. A hétfői adatok szerint a beteg gyermekek közül 154 állapota súlyos, de nem életveszélyes. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS