2021. december 7. keddAmbrus
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Halálra köveztek egy nőt Szomáliában

2008. október 28. 10:39, utolsó frissítés: 10:39

Nyakig földbe ástak, majd halálra köveztek egy szomáliai nőt, akit egy iszlám bíróság házasságtörés bűnében talált vétkesnek az augusztus óta iszlám lázadók kezén lévő dél-szomáliai Kismayo városban – közölték illetékesek.


Több ezer bámészkodó gyűlt össze a város főterén, hogy végignézze, amint ötven férfi kivégzi Aisa Ibrahim Duhulót. "Nővérünk, Aisa kérte a kismayói saríjabíróságot, ítéljék el és büntessék meg az általa elkövetett bűnért" – közölte az összegyűltek előtt Hayakallah sejk, a város egyik iszlamista vezetője.

“Bevallotta a bíróság előtt, hogy házasságon kívüli szexuális kapcsolata volt. Többször is kérték tőle, hogy vonja vissza a vallomását, de ragaszkodott hozzá, hogy alkalmazzák az iszlám törvényeket és megérdemli a büntetést" – tette hozzá.

Kismayo városát augusztus 22-én foglalták el a Haszan Turkihoz hű lázadók, akinek a neve a szerepel a terrorizmus finanszírozóinak az Egyesült Államok által nyilvántartott listáján. A Kismayóban "premiernek" számító nyilvános kivégzésről kitiltották a kamerákat, csak az írott sajtó és a rádió tudósítói lehettek jelen. (mti/afp)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS