2019. november 18. hétfőJenő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

40 sérültje van egy ausztráliai kényszerleszállásnak

2008. október 07. 13:42, utolsó frissítés: 13:42

Kényszerleszállást hajtott végre a Qantas ausztrál légitársaság egyik légörvénybe került repülőgépe kedden Ausztrália északnyugati partvidékén; az incidensben negyven ember megsérült – közölte a rendőrség és a légitársaság.
Az Airbus A330-300 típusú gép Szingapúrban szállt fel, és a nyugat-ausztráliai Perthbe tartott, 303 utassal és tízfős személyzettel a fedélzetén. A gép útközben vészjelzéseket adott le, majd Exmouth városban kényszerleszállást hajtott végre, s biztonságban földet ért.

Tíz sérült állapota súlyos, őket az exmouthi kórházba szállították, a többi utas a repülőtéren várja, hogy a légitársaság egy másik gépével továbbutazhasson.

Az első hírek arról szóltak, hogy incidens, azaz valamilyen rendkívüli esemény történt a gépen, emiatt szakította meg útját. Az incidens természetéről akkor még sem a rendőrség, sem a légitársaság nem tudott nyilatkozni.

Júliusban a Qantas egyik Boeing 747-es utasszállítója hajtott végre kényszerleszállást Manilában, a Fülöp-szigetek fővárosában, miután 8800 méteres magasságban felrobbant egy oxigénpalack a poggyásztérben, és három méter széles rést ütött a géptörzsön. A 365 utas közül akkor senki sem sérült meg. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS