2020. február 23. vasárnapAlfréd
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megtámadták az első szarajevói melegfesztivál résztvevőit

2008. szeptember 25. 15:57, utolsó frissítés: 15:57

Erőszakba torkollott az első szarajevói melegfesztivál: a rendezvény résztvevőit több tucat fiatal támadta meg, a rendbontók és a rendőrség összecsapásában legkevesebb nyolc ember megsérült.

Helyszíni tudósítások szerint több tucat fiatal arcot takaró csuklyában, "Allah akbar" felkiáltással támadt rá az utcán a négynapos fesztivál résztvevőire, kirángattak autóban tartózkodó résztvevőket is. A támadók közül egyesek hosszú szakállt viseltek. A "roham" előtt becsmérlő szavakkal illették a rendezvény résztvevőit, s összecsaptak a melegek védelmére kivezényelt rendőrökkel is. Hat ember fejsérülésekkel került kórházba, a legsúlyosabban egy dán állampolgárt vertek meg, egy rendőr is megsérült.

Az incidens a fesztivál szerdai megnyitóján történt, a négynapos rendezvény során kiállításokat, filmbemutatókat és szakmai műhelyeket tartanak a szexuális másságról.

Az elmúlt napokban a szarajevói muzulmán média a melegfesztivál ellen kampányolt, sérelmezve, hogy a rendezvényt az iszlám nagyböjt, a ramadán idején tartják. A rendezvény szervezőihez halálos fenyegetések érkeztek, a megfélemlítési kampányt pedig támogatta a média is. (mti/reuters/afp/Tanjug)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS