2020. április 7. keddHerman
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Peking 2008: terroristagyanús személyeket tartóztattak le Sanghajban

2008. július 24. 16:42, utolsó frissítés: 16:42

Terroristagyanús személyeket tartóztatott le a rendőrség az olimpiai labdarúgótornák 12 mérkőzésének otthont adó Sanghajban - adta hírül a Shanghai Daily című helyi napilap.

A sanghaji rendőrség Közbiztonsági Hivatala ezt megerősítette, de egyéb részleteket nem közölt. A testület vezetője szerint a jó felderítő tevékenységnek köszönhetően a város sértetlenül megúszta a fenyegetettséget. Egyúttal kijelentette, hogy az olimpia ideje alatt a város elleni terrortámadás kockázata alacsony.

"Ennek ellenére egyes nemzetközi terrorista szervezetek részéről a fenyegetés folyamatos és időnként bedobják a köztudatba a város elleni terrortámadás lehetőségét" - hangoztatta Cheng Jiulong, a hivatal olimpiai ügyekkel megbízott főigazgatója. "Tudomásunk szerint az olimpia helyszínei, a sportolók szállása és a rendezvényekhez vezető utak jelenleg biztonságosak" - mondta, és hozzátette, hogy a rendőrség nem fog takarékoskodni az erejével, hogy fenntartsa a törvényes rendet a játékok alatt.

Sanghaj augusztus 7-22. között összesen 12 olimpiai labdarúgó-találkozónak lesz a házigazdája. Itt játsszák csoportmeccseiket az argentinok, és a város rendezi a férfi torna bronzmeccsét, valamint további három női összecsapást is. A mérkőzések napján több mint 100 ezer turistát várnak a városba. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS