2020. május 27. szerdaHella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

1961 óta most a legkevesebb az élelmiszersegély

2008. június 11. 16:16, utolsó frissítés: 16:16

Történelmi mélypontra esett a nemzetközi élelmiszersegélyek mennyisége az ENSZ világélelmezési programjának (WFP) szerdán közétett elemzése szerint.

A WFP szerint tavaly 15 százalékkal csökkentek a segélyszállítmányok, 5,9 millió tonnára, ami a legalacsonyabb 1961 óta, amióta figyelik a segélyek alakulását.

A legnagyobb mértékben a búza és a kukorica szállítása esett vissza, miután a búza 122, a kukorica 86 százalékkal drágult az elmúlt hét évben, így a segélyszervezetek kevesebbet vásárolnak ezekből a terményekből.

A WFP szerint sürgős intézkedésre van szükség a trend megfordítására, az alultápláltság, az éhínség felszámolására a szegény országokban.

Június elején Rómában az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) tagállamai arra vállaltak kötelezettséget, hogy 2015-re a mostani élelmiszerválság ellenére felére csökkentik az éhezők számát a világon. A római találkozón több mint 6,5 milliárd dollárnyi felajánlás született az éhezés és a szegénység elleni küzdelem segítésére. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS