2020. április 1. szerdaHugó
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ausztrál pedofilhálózatot göngyölítettek fel

2008. június 05. 14:27, utolsó frissítés: 14:27

Őrizetbe vettek 70 gyanúsítottat Ausztráliában az internetes pedofília ellen indított kiterjedt hatósági akció keretében - jelentette be csütörtökön a rendőrség.

Az akciót a nemzetközi bűnüldöző szövetség, az Interpol kezdeményezésére indították Ausztráliában, 170 másik országhoz hasonlóan. Az Interpol annak hatására határozta el a nemzetközi akciót, hogy egy számítógépes kalóz feltett 99 pedofil fényképet egy európai honlapra.

Az ausztrál nyomozók fél évi munkával 2800 olyan internetes címet derítettek fel az országban, amelynek azonosítani tudták a pedofíliával gyanúsítható tulajdonosát - közölte Mick Keelty, az ausztrál szövetségi rendőrség vezetője. "További személyeket fogunk őrizetbe venni, a nyomozás folytatódik" - jelentette ki.

Az őrizetbe vettek között tanárok és rendőrök is vannak. Több mint egymillió pedofil fényképre bukkantak, köztük olyanokra is, amelyeken csecsemők láthatók.

"Túlzás nélkül állíthatom, hogy ez volt a pedofília elleni eddigi legsikeresebb akciónk, együttműködésben nemzetközi partnereinkkel. (A képeken szereplő gyerekek) különböző országokból valók, a nagy baj az, hogy sokukról nem tudjuk, melyekből, s azt sem, hogy továbbra is nemi visszaélés áldozatai-e ők" - mondta Keelty. (mti/afp)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS