2018. október 20. szombatVendel
15°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tűz a Universal filmstúdióban: elégett a King Kong díszlete is

2008. június 02. 08:52, utolsó frissítés: 13:48

Történelmi díszletek égtek porrá a hatalmas tűzben, amely vasárnap óta pusztít a Los Angeles-i Universal Studios egyik parkjában. A több száz méter magas fekete füstfelhőben helikopterek oltották a tüzet, a földön több mint 100 tűzoltó küzdött a lángokkal. A tüzet mára sem sikerült eloltani.

A tűz martaléka lett a King Kong című film díszleteit felvonultató kiállítás, amely a stúdió területén működő témapark egyik fő látványossága volt. Leégtek New York-i, valamint új-angliai filmjelenetek díszletei, amelyek között egykor olyan kasszasikereket forgattak, mint a Harry és Sally, a Világok háborúja és a Scrubs.

Odalett a Vissza a jövőbe című film egyik díszlete is, és leégett egy videoraktár, ahol 40 ezer videót és filmtekercset őriztek. A Los Angeles belvárosától 14 kilométerre északra fekvő 160 hektáros témaparkban két nagy háztömbnyi területen pusztított a tűz, a lángokat órákon át nem tudták megfékezni, a fadíszletek között bozóttűzként terjedtek a lángok.

A tűz oka ismeretlen, állítólag egy reklámfilm forgatásakor ütött ki. A tűzoltók az alacsony víznyomás miatt nem tudnak hatékonyan oltani. A témaparknak egy átlagos hétvégén 25 ezer látogatója van, a lángok megfékezésekor három tűzoltó könnyebben megsérült. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS