2020. április 7. keddHerman
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kétnapos EBESZ-tanácskozás kezdődött a gyermekkereskedelemről

2008. május 26. 14:24, utolsó frissítés: 14:24

A gyermekkereskedelem elleni küzdelem erősítéséről kezdődött kétnapos tanácskozás hétfőn Bécsben az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) égisze alatt.

Megnyitóbeszédében az európai ügyek finn minisztere hangsúlyozta, hogy a jelenség tétlen elfogadása vagy elhallgatása tűrhetetlen, már csak azért is, mert a gyermekek kizsákmányolása az emberi jogok számos elemét sérti. Astrid Thors közölte, hogy országa az EBESZ soros elnökeként kiemelt fontosságú kérdésként kezeli a gyermekkereskedelemmel szembeni fellépés hatékonyabbá tételét.

Eva Biaudet, a szervezet témafelelőse riasztónak nevezte a szexuálisan kizsákmányolt, koldulásra vagy bűncselekmények elkövetésére kényszerített gyermekek egyre nagyobb méreteket öltő problémáját. A küzdelem fokozásának egyik lehetséges eszközeként sürgette, hogy mind az országos, mind a helyi hatóságok jussanak az eddiginél bőségesebb forrásokhoz a gyermekvédelmi intézkedések megvalósítása érdekében. Az EBESZ erkölcsi és jogi kötelességének minősítette, hogy megvédje a gyerekeket, függetlenül azok származási helyétől. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS