2018. június 20. szerdaRafael
18°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az iszlám terrorizmus a legnagyobb veszély Németország biztonságára

2008. május 16. 09:52, utolsó frissítés: 09:52

Az iszlám terrorizmus jelenti a legnagyobb veszélyt Németország biztonságára az Alkotmányvédelmi Hivatal csütörtökön nyilvánosságra hozott jelentése szerint.
A hivatal elnöke, Heinz Fromm annak a nézetnek adott hangot, hogy Németország növekvő iszlám fenyegetettségének fő oka a Bundeswehr afganisztáni jelenléte, valamint az al-Kaida terrorszervezet általános erősödése.

Az országban mintegy 30 olyan iszlám csoport működik, amelyet terrorista tevékenység gyanúja miatt állandóan figyelnek.

A jelentésből kitűnt, hogy az iszlám terrorizmus mellett a szélsőjobb-, illetve a szélsőbaloldal jelenti a fő fenyegetést. Az elmúlt évben csekély mértékben visszaesett a szélsőjobboldali indíttatású erőszakos cselekmények száma, ezek azonban fenyegetőbbek lettek azáltal, hogy megjelentek a nyílt erőszakot provokáló szélsőjobboldali, úgynevezett autonóm nacionalista csoportok.

Az Alkotmányvédelmi Hivatal továbbra is megfigyelés alatt tartja a Baloldal pártját. Hivatalos megítélés szerint a párt programja "túllép" a fennálló állami-, illetve társadalmi renden. A Baloldal pártja - amely a konzervatívok é a szociáldemokraták után országosan a harmadik legnépszerűbb párt, s a szövetségi, valamint néhány tartományi parlamentben egyaránt jelen van - ismételten szégyenletesnek nevezte a folytatódó megfigyelést. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS