2018. július 23. hétfőLenke
17°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Fegyvertűzben szállt le a gépről Boszniában? Hillary "rosszul emlékezett"

2008. március 26. 10:34, utolsó frissítés: 10:34

Hillary Clinton kedden elismerte: hibázott egy beszédében, amikor azt mondta, hogy 1996-ban amerikai first ladyként ellenséges erők fegyvertüzében szállt le repülőgépével a boszniai Tuzlában.

A gond az, hogy nem így történt - állapította meg a CBS televízió, amely akkor tudósított az útról. Az interneten is elhelyezett tudósítás képsorai szerint Clinton nem rohant sehová, hanem békésen üdvözölte a fogadóküldöttséget, köztük gyerekeket.

A Pennsylvania államban kampányoló Clinton kedden riporterekkel közölte: "Igen, hibáztam, ami előfordul (...) azt mutatja, hogy ember vagyok, ami sokak számára meglepetés."

Lissa Muscatine, Clinton kampánytanácsadója előzőleg azzal igyekezett tompítani a melléfogást, hogy közölte: Clinton nyilván arra utalt, hogy a Tuzla környéki hegyekben ellenséges erők lövöldöztek.

Mike Allen
, a rangos Politico hírportál elemzője kifejtette: mindegy, hogy Clinton rosszul emlékezett, elszólta magát, esetleg túlzott, a lényeg, hogy sérült szavahihetősége és imázsa, amelyet "nagy külpolitikai tapasztalata" köré építettek fel. A CBS videóját és a valóságnak ellentmondó Clinton-idézetet az utóbbi néhány napban százezrek nézték és hallgatták meg az interneten Amerikában.

A Clinton-stáb azon állítását, hogy a volt first lady egyetlen egyszer tévedett egy 12 évvel ezelőtti napról, a rivális Barack Obama szenátor stábja tételesen cáfolta: több olyan beszédből idéztek, amelyben Clinton azt ecsetelte, hogy a tuzlai földet éréskor ellenséges mesterlövészek elől menekültek. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS