2018. július 23. hétfőLenke
17°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Újabb zavargás Kenyában, 15 halott

2008. március 04. 10:30, utolsó frissítés: 10:30

Újabb erőszakcselekményekben megöltek legalább 15 embert hétfőn Kenyában, annak ellenére, hogy a kormány és az ellenzék néhány nappal ezelőtt megállapodott a hatalom megosztásában, és elkezdődött a párbeszéd a válság legmélyebb okairól.

A halálesetek - amelyekről egy neve elhallgatását kérő rendőrtiszt számolt be - a Rift-völgynek egy olyan vidékén történtek, ahol több száz embert öltek meg, és több ezren menekültek el 2006 decembere óta. Az akkori ellenségeskedést földosztás váltotta ki.

A kormány és az ellenzék között csütörtökön született meg a megállapodás a hatalommegosztásról. Az egyezség véget vethet az afrikai országban a tavaly év végi választások után kitört belpolitikai válságnak. Hétfőn kezdődött el a kormány és az ellenzék közötti párbeszéd negyedik, egyben utolsó fejezete, amelyben a kenyai válság legmélyebb okairól, földbirtokok és egyéb javak lakossági szétosztásáról, a társadalmi és gazdasági egyenlőtlenségekről van szó. A tárgyalásokat Oluyemi Adeniji volt nigériai külügyminiszter vezeti, akinek folytatnia kell azt a munkát, amelyet Kofi Annan volt ENSZ-főtitkár kezdett el az országban, és amelynek eredménye a hatalommegosztásról szóló megállapodás. (MTI/AFP)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS