2020. február 23. vasárnapAlfréd
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nemzetközi pedofilrazzia: 9 kanadai ellen emeltek vádat

2008. január 16. 13:30, utolsó frissítés: 13:30

Kilenc kanadait állítottak elő és vádat is emeltek ellenük egy nagyszabású pedofilellenes művelet keretében. A Koala kódnevű akciót azután indítottak mintegy 30 ország rendőrségeinek részvételével, hogy Ausztráliában egy pedofil videofelvételt találtak. E hadművelet keretében begyűjtött információk segítségével Kanadában közel száz gyanúsítottat találtak, akik egy tavaly őrizetbe vett olasszal leveleztek elektronikus úton, hogy hozzájussanak az általa gyártott pedofil videókhoz.

Earla-Kim McColl, a kanadai csendőrség munkatársa sajtótájékoztatóján közölte, hogy az ügyben eddig kilenc kanadai állampolgárt vettek őrizetbe. Mint mondta, eddig még nem találtak meg mindenkit, aki az olasz szállítóval kapcsolatban állt.

A Koala hadműveletet azután indították el, hogy Ausztráliában találtak egy videót, amelyen egy testvérpáron, egy 9 és egy 11 éves kislányon követ el nemi erőszakot egy férfi, akiről később kiderült, hogy a kislányok apja - mondta el Henno Hagemeijer, az Europol képviselője a sajtótájékoztatón. A videó flamand nyelvű volt, a kislányokat Belgiumban találták meg, Bruges környékén, az apjukat őrizetbe vették. A két belga kislányon kívül a pedofil hálózat 21 - 9 és 16 év közötti - ukrán áldozatát azonosították.

Tavaly novemberben az Europol közölte, hogy 92 embert vettek őrizetben 18 országban a Koala hadművelet keretében. (MTI/AFP)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS