2019. május 24. péntekEszter, Eliza
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Gyurcsány ingatlanüzlete a kormányzati negyed megépítése – véli a Fidesz

2007. december 29. 13:40, utolsó frissítés: 13:40

A Fidesz szerint a kormányzati negyed a Gyurcsány-kormány legnagyobb, vagy egyik legnagyobb ingatlanüzlete – mondta a párt helyettes szóvivője szombaton, Budapesten.

A gyanús körülmények, az időzítés, a nagy sietség, valamint Gyurcsány Ferenc üzleti múltja miatt az a következtetés vonható le, hogy ez a beruházás "semmi más, mint Gyurcsány Ferenc kormányának legnagyobb, vagy egyik legnagyobb ingatlanbiznisze" - közölte Cser-Palkovics András sajtótájékoztatón.

A helyettes szóvivő hangsúlyozta: az elmúlt hetekben, hónapokban sok olyan kétely merült fel, amely más fejlesztéseknél hatósági vizsgálatokat eredményezett volna. Ebben az esetben azonban e vizsgálatok egy része elmaradt.

Példaként említette, hogy a tervezőcsoport vázlatterveit a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) még december elején visszadobta; a fővárosi településszerkezeti terv módosítása még napirendre sem került a Fővárosi Közgyűlésben; Terézváros önkormányzata nem fogadta el az erre vonatkozó szabályozási tervet. Hozzátette: nemrég "az egyik legnagyobb beruházó cég kilépése miatt (...) az is elmondható, hogy a beruházók, a tenderre jelentkezők jelentős része (...) visszalépett a pályázattól".

A Fidesz szerint egyetlen megoldás lehetséges, mégpedig az, hogy a kormány visszavonja ezt a pályázatot és mondjon le a terv megvalósításáról – közölte.

Cser-Palkovics András szerint ez a 142 milliárdos beruházás azt jelenti, hogy az emberek a vizitdíjat, a tandíjat, a kórházi napidíjat hét évig azért fizetik, hogy ezt a pénzt a kormány luxusberuházásra költse, ezekből az elvonásokból ugyanis a kormány évi húszmilliárd forint bevételt tervez.

Kérdésre válaszolva közölte: a Fidesznek is volt a kormányzati negyedhez hasonló terve, tanulmányanyag is készült erről, ám döntés nem született, a megvalósítás nem kezdődött el. "Ennek gondolom oka volt" - tette hozzá. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS