2019. május 24. péntekEszter, Eliza
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Mauritániában piknikező francia családot mészároltak le szalafisták

2007. december 27. 18:28, utolsó frissítés: 18:28

Fegyveresek agyonlőttek négy francia turistát, egyet pedig súlyosan megsebesítettek a nyugat-afrikai Mauritániában hétfőn – közölte a helyi biztonsági erők egy névtelenül nyilatkozó tisztviselője.

Franciaország mauritániai nagykövetsége megerősítette, hogy egy öttagú francia családot támadtak meg a fővárostól, Nuaksottól 250 kilométerre keletre. A támadók négy embert, köztük két gyermeket gyilkoltak meg. Az apát súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

A francia család megállt piknikezni egy főútvonal mellett. A támadók pénzt követeltek tőlük, majd miután elszedték tőlük a pénzt, automata fegyverekből tüzet nyitottak rájuk. A három fegyveres egy régi típusú Mercedes Benzzel elmenekült a helyszínről.

A gyilkosok feltehetően szalafista kapcsolatokkal rendelkeznek, a három támadó közül ketten vélhetően valamely szalafista csoport tagjai – közölte a nyugat-afrikai ország ügyészsége. A szervezet utóbb az Iszlám Magreb Al-Kaidája néven csatlakozott az al-Kaida terrorhálózathoz. (MTI/Reuters, MTI/AFP)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS