2019. aug. 25. vasárnapLajos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Elrabolták az Orvosok Határok Nélkül két alkalmazottját Szomáliában

2007. december 27. 16:26, utolsó frissítés: 16:26

Fegyveresek elrabolták az Orvosok Határok Nélkül (MSF) nemzetközi segélyszervezet két női alkalmazottját - egy spanyol orvosnőt és egy argentin ápolónőt - a Szomália északkeleti részében lévő Bosassóban szerdán - közölte Puntland regionális kormányának tájékoztatási minisztere.

A nőket szállító gépkocsivezető elmondta, hogy a két nőt a helyi kórházba vitte, amikor hat fegyveres férfi állta el az utat. A sofőrt bántalmaztak, a két nőt pedig a gépkocsival elhurcolták. Az emberrablók és a rendőrök között tűzpárbaj ütött ki, a túszok sorsáról eddig egymásnak ellentmondó értesüléseket kapott a segélyszervezet.

A szomáliai emberrablók a váltságdíj reményében rendszerint jól bánnak foglyaikkal.

Bosasso kikötőváros az 1998-ban Abdullahui Yusuf Ahmed hadúr ( a parlament 2004-ben államfővé választja) által önkényesen kikiáltott Puntland autonóm terület székhelye. Puntland, amely korábban viszonylag stabilnak számított az ország más részeiben uralkodó kaotikus viszonyokhoz képest, az utóbbi években az emberrabló bandák "vadászterületévé" vált, a partok mentén pedig kalózok garázdálkodnak. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS