2019. május 24. péntekEszter, Eliza
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

55 áldozattal járt egy mecsetben elkövetett öngyilkos merénylet Pakisztánban

2007. december 21. 13:48, utolsó frissítés: 13:48

Legkevesebb 55-en haltak meg pénteken reggel a pakisztáni Pesavár melletti Serpao község mecsetjében elkövetett öngyilkos merényletben - közölték a helyi rendőrségi és kórházi illetékesek.

A kamikáze akkor követte el végzetes akcióját a szentélyben, amikor a hívők az Id-al-Adha muzulmán ünnep imájára érkeztek. Korábban egyes források azt közölték, hogy a detonáció a mecset előtt történt.

A mecset Aftab Hán Serpao volt pakisztáni belügyminiszter rezidenciájához tartozik. Maga a politikus és a vele együtt imádkozó fia sértetlen maradt. A sebesültek száma a tartományi egészségügy-miniszter szerint meghaladja a százat is.

Egyelőre senki sem vállalta a merényletet, a hatóságok az al-Kaida terrorista szervezetre, illetve tálib-barát harcosokra gyanakszanak.

Aftab Hán Serpao Pervez Musarraf államfőhöz közelálló politikus, aki a januári parlamenti választásokon képviselőjelöltként indul. Nyolc hónapon belül ez volt a második ellene irányuló merénylet: áprilisban egy politikai nagygyűlése közben robbantotta fel magát egy öngyilkos merénylő hívei között a közeli Csarszadda városában. Az akkori terrorakciónak 28 halálos áldozata volt. (MTI/AFP/AP/Reuters)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS