2019. aug. 25. vasárnapLajos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Üres vonatok, zsúfolt buszok: megkezdődött a vasutassztrájk Magyarországon

2007. december 17. 10:58, utolsó frissítés: 10:58

Megkezdődött Magyarországon a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) által hirdetett általános vasutassztrájk hétfőn 6 órakor. A vonatok 40-45 százaléka közlekedik, 3500 dolgozó sztrájkol.

A vasúti pályaudvarokon az MTI helyi tudósítóinak jelentései szerint alig voltak utasok hétfőn reggel, s voltak olyan városok, ahonnan több vonat elindult, de szinte utas nélkül.

Miskolcról például két kivétellel minden vonat útnak indult. Jász-Nagykun-Szolnok megye és az Alföld közepének legnagyobb vasúti csomópontjáról, a szolnokiról reggel hat óra előtt több személyszállító vonat is elindult úticélja felé, kettő pedig a meghirdetett sztrájk kezdete, hat óra után is kifutott az állomásról, de szinte utasok nélkül. Komárom-Esztergom megyében szintén járnak a vonatok, de gyakorlatilag üresen.

Kecskeméten hat óra előtt minden vonat a menetrend szerint megérkezett az állomásra, de a Szeged felől érkezett gyorsvonatról csak négy utas szállt le, a vonat szinte üresen közlekedett.

A buszpályaudvaron a szokásosnál lényegesen nagyobb volt a forgalom, a buszok utasokkal zsúfoltan érkeznek és indulnak.

Vas megyében és Borsod megyében több helyen előfordult, hogy a vasúti vezetők leváltották a sztrájkolni kívánó dolgozókat, vagy túlmunkát rendeltek el az éjszakai műszaknak, így próbálták biztosítani, hogy a vonatok elinduljanak.
Salgótarjánban szintén nem járnak a vonatok, és a pénztárban itt sem tudtak felvilágosítást adni arról, hogy mikor indul meg a közlekedés.

A GYSEV vonalain közlekednek a vonatok Sopron-Győr, Sopron-Szombathely és Szentgotthárd-Szombathely között, ugyanis a cégnél - mint azt már korábban közölték - nem sztrájkolnak.

Ferihegyen menetrend szerint közlekednek a repülőgépek, annak ellenére, hogy az üzemanyag-kiszolgálók és a üzemeltetésen dolgozók szintén sztrájkolnak reggel 7 és 9 óra között. A Budapest Airport kora reggeli információi szerint a járatok menetrend szerint, vagy minimális késéssel közlekednek majd. A Malév azt közölte, hogy várhatóan minden járata időben elindul. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS