2020. július 11. szombatNóra, Lili
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ámokfutó lövöldöző az Egyesült Államokban, kilenc halott

2007. december 06. 12:06, utolsó frissítés: 12:06

Egy ámokfutó vaktában lövöldözni kezdett egy forgalmas bevásárlóközpontban szerdán az Egyesült Államokban, a Nebraska állambeli Omahában; nyolc embert lelőtt, majd önmagával is végzett.

Omahát egy órával a lövöldözés előtt hagyta el George Bush elnök, aki egy adománygyűjtő rendezvényre utazott aznap Nebraska fővárosába - jelentette Hofer László, az MTI washingtoni tudósítója.

A lövöldözésben további öt ember megsérült, közülük két személynek az állapota válságos.

A rendőrség nem közölt részleteket arról, ki volt az ámokfutó, és miért rántott fegyvert a vásárló tömegben a város egyik elegáns negyedében található Westroads Mallban. Egy helyi televízióállomás, a KETV értesülése szerint Robert Hawkinsnak hívták a támadót. A 19 éves férfi állítólag hátrahagyott egy búcsúlevelet, amelyben arról írt, hogy szeretett volna híres lenni. Egy ismerőse elmondása szerint Hawkinsnak voltak gondjai az iskolában, a törvénnyel is került már összeütközésbe és nemrégiben veszítette el állását a gyorsétteremben, ahol addig dolgozott.

Szemtanúk szerint a férfi vagy két tucatnyi lövést adott le a bevásárlóközpont második emeletén. Beszámolók szerint az áldozatok többségét közvetlen közelről lőtte le.

A Von Maur ruhaüzletben, ahol a lövöldözés elkezdődött, a vásárlók ruhaállványok mögött, illetve a próbafülkékben kerestek fedezéket. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS