2020. július 11. szombatNóra, Lili
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hirtelen havazás az Egyesült Államokban, 14 áldozat

2007. december 04. 10:41, utolsó frissítés: 10:41

A hirtelen havazás és a viharos erejű szelek tizennégy ember életét követelték az Egyesült Államok közép-nyugati és keleti államaiban. A CNN hétfői beszámolója szerint az északkeleti New England több államában hóviharjelzés vannak érvényben; eső, ónos eső és havazás nehezíti a közlekedést.

A halottak közúti balesetek áldozatai. Négyen haltak meg Michiganben, hárman Wisconsinban, ketten New Jersey-ben, és egy-egy halottról tudni Illinois, Indiana, New York, Észak-Dakota és Colorado államban.

New York állam középső részén 7-15 centiméter hó hullott, s a helyenként 70 kilométeres óránkénti sebességű szelek veszélyes jégburkolatot vontak az utakra. New Yorktól Maine államig sok iskolában szünetelt a tanítás.

Hóvihar-jelzést adtak ki az északkeleti Massachusetts és Connecticut államban, miközben szélviharok dúlták Massachusetts, Vermont, New Hampshire és Maine államot, valamint New York északi és nyugati régióit. Nagy havazás tört több közép-nyugati államra; Minnesotában, a Felső-tó északi partján félméteres hó esett.

A vihar Kanada keleti területein is tombol, a legnagyobb gondokat Ottawa és Montreal környékén okozza. Montrealban gyakorlatilag az összes légi járatot törölték vagy késik, és zavarok vannak Ottawa repülőterén is a 30 centimétert meghaladó hó miatt. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS