2020. február 26. szerdaEdina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kákosy Csaba az új gazdasági és közlekedési miniszter Magyarországon

2007. december 03. 15:11, utolsó frissítés: 15:11

Letette hétfőn a miniszteri esküt a magyar Országgyűlés előtt Kákosy Csaba, a gazdasági és közlekedési tárca új vezetője. Kákosy Csaba Kóka Jánost váltja a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) élén: a leköszönt miniszter július 20-án jelentette be, hogy az év végéig lemond a gazdasági és közlekedési miniszteri posztról, és a jövőben az SZDSZ elnöki posztjából fakadó feladatokra koncentrál.

A liberális párt november 20-án jelölte Kákosy Csabát, a GKM kabinetfőnökét a tárca vezetésére. Az új gazdasági és közlekedési miniszter múlt heti meghallgatásán a parlamenti szakbizottságban legfontosabb feladatának a gazdasági növekedés élénkítését, a digitális szakadék betemetését és a MÁV reformját nevezte.

Miniszteri változások a 2006. június 9-én megalakult második Gyurcsány-kormányban:

2007. április 4. - Lemondott Molnár Lajos egészségügyi miniszter, lemondását Gyurcsány Ferenc kormányfő április 6-ai hatállyal elfogadta. (Április 6-tól miniszteri hatáskörében Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter helyettesítette az egészségügyi minisztert az új tárcavezető munkába állásáig.)

2007. április 23. - Horváth Ágnest, az Egészségügyi Minisztérium addigi államtitkárát nevezték ki egészségügyi miniszternek.

2007. május 7. - Fodor Gábort nevezték ki a környezetvédelmi és vízügyi miniszternek, aki Persányi Miklóst váltotta a minisztérium élén.

2007. június 1. - Takács Albertet nevezték ki igazságügyi és rendészeti miniszternek, aki Petrétei József utóda lett a tárca élén.

2007. július 1. - A Miniszterelnöki Hivatal élén miniszterelnök-helyettesként Kiss Péter váltotta Szilvásy Györgyöt, aki azóta tárca nélküli miniszterként irányítja a polgári titkosszolgálatokat. A szociális és munkaügyi miniszter - Kiss Péter helyett - Lamperth Mónika addigi önkormányzati és területfejlesztési miniszter lett. Az ő helyére Bajnai Gordon fejlesztéspolitikai kormánybiztos került, aki továbbra is felügyeli a fejlesztéspolitikát. Tárca nélküli miniszter lett Draskovics Tibor, az Államreform Bizottság alelnöke, aki a kormányzati igazgatás összehangolásáért felel. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS