2020. május 27. szerdaHella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

13 embert megöltek az al-Kaida iraki harcosai egy faluban

2007. december 01. 13:53, utolsó frissítés: 13:53

Tizenhárom embert, köztük három gyereket és két nőt megöltek szombaton az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat iraki szervezetének fegyveresei az arab ország Dijála tartományának egyik falujában - közölték helyi rendőri és orvosi források.

Az iraki falu tizennégy további lakosa megsérült. A támadók felgyújtották a síiták lakta Duajlíja település több házát. A lakosok védekezni próbáltak a mintegy ötven-hatvan támadóval szemben, s hárommal végeztek is.

Az al-Kaida fegyveresei már korábban is többször megrohanták a szunnita többségű tartományban meghúzódó síita Duajlíja falut, amely 25 kilométernyire keletre fekszik a tartományi székhelytől, Baakúbától. A Bagdadtól északra elterülő Dijála - a szunnita felkelők és az al-Kaida iraki híveinek egyik bástyája - Irak legveszélyesebb tartományai közé tartozik.

Az előző napon Irak egy másik vidékén, a fővárostól ötven kilométernyire délre szunnita falut rohantak meg ismeretlen támadók, és elrabolták a település öt lakosát, köztük a helyi törzsi vezetőt. (MTI/AFP/AP)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS