2019. október 16. szerdaGál
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Lezuhant egy repülőgép Törökországban, senki nem élte túl a katasztrófát

2007. november 30. 18:13, utolsó frissítés: 18:13

Lezuhant egy repülőgép csütörtök éjjel Törökországban 57 emberrel a fedélzetén; a járatot üzemeltető magán légitársaság közlése szerint senki sem élte túl a szerencsétlenséget.

Az AtlasJet magán légitársaság Isztambulból a dél-törökországi Antalyától 150 kilométernyire északra fekvő Ispartába tartó gépe röviddel leszállás előtt tűnt el a radarok képernyőjéről. Péntek reggel megtalálták a gép roncsait nem messze a célállomástól, a magas hegyek övezte Ispartától.

A hegyoldalban a repülőgép darabjai, az utasok személyes tárgyai, közte bőröndök, ruhák hevertek szanaszét. A mentőalakulatok tagjai behatoltak a sziklák és fenyőfák között heverő gép törzsébe.

Egy orvos, Mustafa Dagci elmondta, hogy némely holttestet még mindig fogva tartott a biztonsági öv. Egyes holttestek darabokban voltak. Hozzátette, hogy ő és más mentők nagyon gyorsan értek a helyszínre, de a rombolás mértékét látva hamar elvesztették a reményt, hogy túlélőkre bukkannak.

Tuncay Doganer, a légitársaság elnöke kijelentette: nem tudni, hogy mi okozta a katasztrófát. Kizárta ugyanakkor a műszaki vagy szerelési hiba lehetőségét. Hozzátette, hogy az időjárás megfelelő volt, és a jók voltak a látási viszonyok is.

A polgári légihatóság tájékoztatása szerint a pilóta látta a közeli repülőtér tornyát, és értesítette a légikikötőt arról, hogy odatart. Ezt követően a gép eltűnt a radar képernyőjéről. A mentőalakulatok megtalálták a két fekete dobozt, amelynek segítségével majd kiderülhet, hogy mi okozta a légi szerencsétlenséget. (MTI/AFP/AP)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS