2020. február 23. vasárnapAlfréd
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Közlekedési sztrájk Olaszországban: a légi forgalom is szünetel

2007. november 30. 10:42, utolsó frissítés: 10:42

Általános közlekedési sztrájk bénítja meg pénteken egész Olaszországot, amely nemcsak a repülőjáratokra, a vonatokra, a hajókra és nagyvárosi tömegközlekedésre vonatkozik, hanem még az autósztrádák dolgozóira is.

Mint a La Repubblica című római lap on-line kiadásának összeállításából kiderül, a legrövidebb idejű a repülőgép-sztrájk, amelynek értelmében délelőtt 11 és délután 15 óra között szünetel a légi forgalom.

Az állami vasutaknál viszont már 9-től 17 óráig tart a munkabeszüntetés, a legtöbb nagyvárosban legalább 8 óra hosszat áll majd a tömegközlekedés: van, ahol folyamatos a sztrájk, mint például Rómában, Nápolyban, Genovában, Bolognában vagy Palermóban, Milánóban és Torinóban viszont szakaszos lesz napközben a sztrájk, míg Firenzében délután 15.15-től üzemzárásig állnak le a buszok.

Sztrájkolnak a nagy autósztrádák alkalmazottai, négy-négy órás váltásban, így a fizetőhelyeken torlódások várhatók, a sztrádai autómentő szolgálat viszont reggel 7-től 15-ig szünetel. A komphajóknál 24 órás késések várhatók. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS