2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nemzetközi kényszerprostitúciós hálózatot számolt fel a görög rendőrség

2007. november 30. 09:54, utolsó frissítés: 09:54

Kényszerprostituáltakat futtató nemzetközi hálózatot számolt fel a görög rendőrség két görög nagyvárosban végrehajtott csütörtöki razziái eredményeként - jelentették be Athénban.

Az Interpollal és az Europollal együttműködésben, egyéves megfigyelőmunka után végrehajtott akcióban athéni és theszaloníki kocsmákat, sztiptízbárokat és magánlakásokat kutattak át mintegy kétszáz rendőr bevetésével. Harminc gyanúsítottat vettek őrizetbe, és az emberkereskedők három áldozatát szabadították ki - közölte a görög rendőrség. További 23 gyanúsítottat - többek között görög, orosz, török, illetve német állampolgárokat - még keresnek.

A görög hatóságok szerint a Görögországban prostitúcióval foglalkozó egyik legnagyobb hálózatot sikerült felgöngyölíteniük.

A hálózat működtetői a Moldovából, Oroszországból, Romániából, Ukrajnából és Üzbegisztánból származó nőket jól fizető külföldi munka ígéretével Moszkvába vitték. Ott hamis litván útlevéllel látták el, majd Ausztriában, Hollandiában, Nagy-Britanniában, Németországban, Spanyolországban, illetve Svájcban prostitúcióra kényszerítették őket. Némelyiküknek napi 20 órát is kellett "dolgoznia", és akár 100 ügyfelet is "kiszolgálnia".

A két éve működő bűnszervezet Theszaloníkiban és Athénban fenntartott kocsmákban és éjszakai klubokban mosta tisztára bevételét. (MTI/AP/AFP)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS