2020. február 18. keddBernadett
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Amerikai katonák banki alkalmazottakat lőttek le Bagdadban

2007. november 27. 12:58, utolsó frissítés: 12:58

Amerikai katonák rálőttek kedden egy banki alkalmazottakat szállító minibuszra Bagdad egyik síita negyedében, és négy polgári személyt megöltek, kettőt pedig megsebesítettek - közölték iraki rendőrségi és kórházi források. Egy amerikai katonai szóvivő elmondta, hogy a hadsereg tud a lövöldözésről, ám részleteket egyelőre nem közölt.

A minibusz reggel a Rasíd bank munkába tartó alkalmazottait szállította. Az amerikaiak akkor nyitottak tüzet a járműre, amikor az egy úttorlaszhoz ért, és át akart rajta hajtani.

Az eset ugyanabban a síita negyedben történt, ahol vasárnap álarcot viselő fegyveresek lemészárolták egy iraki újságíró családjának tizenegy tagját, köztük hét gyermeket. Az újságíró cikkeiben bírálta Núri al-Máliki iraki miniszterelnök kormányát.

Hétfőn három civil, köztük egy gyermek vesztette életét Irak északi részén, Bagdadtól 200 kilométerre egy amerikai katonai műveletben, amely során a hadsereg közleménye szerint az al-Kaida két feltételezhető tagjával is végeztek. A hadsereg sajnálatát fejezte ki a civilek halála miatt. (MTI/AP/AFP)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS