2020. június 6. szombatNorbert, Cintia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Rendőrállami intézkedés: házkutatási parancs nélkül kutatták át Kaszparov rezidenciáját

2007. november 24. 12:04, utolsó frissítés: 12:04

Az orosz bűnügyi rendőrség házkutatást tartott péntek este a Garri Kaszparov volt sakkvilágbajnok vezette Másik Oroszország moszkvai székhelyén, ahol az ellenzéki koalíció internetes honlapja készül.

Ljudmila Mamina, a Másik Oroszország szóvivője szerint az akciónak nyilvánvalóan köze van az ellenzéki szövetség szombatra, vagyis november 24-re tervezett felvonulásához, s célja a szervezők megfélemlítése. A rendőrök nem mutattak fel házkutatási parancsot, és nem árulták el, hogy milyen céllal érkeztek a székházba. Felírták az összes munkatárs adatait, lerajzolták az iroda beosztását, és rögzítették, hogy nem találtak semmilyen tilos tárgyat, kábítószert vagy fegyvereket.

A szóvivő szerint nem ez volt az első rendőri szemle az ellenzéki szövetség székhelyén, egy évvel ezelőtt már volt egy házkutatás, bár akkor fegyveresen érkeztek, eltérően a péntek estitől.

A Másik Oroszország ma, egy héttel a december 2-i választások előtt, felvonulást rendez Moszkvában "Oroszország Putyin nélkül" jelmondattal. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS