2020. július 7. keddApollónia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Feloszlott a pakisztáni parlament

2007. november 16. 14:12, utolsó frissítés: 14:13

A pakisztáni parlament feloszlott csütörtökön, és ezzel formailag szabaddá vált az út a január eleji parlamenti választások megrendezéséhez. Pervez Musarraf tábornok-elnök, a hadsereg főparancsnoka előzőleg egy bizalmas hívét, Mian Mohammed Szumrót, a felsőház eddigi elnökét nevezte ki az átmeneti kormány fejévé.

Az 57 éves Szumro tagja az elnök pártjának, a Pakisztáni Muzulmán Ligának. Saikat Azizt váltja fel a kormányfői tisztségben. Az átmeneti kormány fő feladata a parlamenti választások előkészítése lesz.

November 3-án Musarraf rendkívüli állapotot hirdetett ki Pakisztánban, a terrorizmus elleni harc érdekeire hivatkozva. Az ellenzék úgy látja, hogy a rendkívüli állapot körülményei között nincs lehetősége megfelelő választási kampányra, következésképp elképzelhetetlennek tartja, hogy tisztességes, szabad választásokat lehessen rendezni januárban. Benazir Bhutto, az ellenzéki Pakisztáni Néppárt (PPP) vezetője már jelezte a napokban: valószínűtlen, hogy pártja indulna a választáson. (MTI/AFP/dpa)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS