2020. július 7. keddApollónia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Iraki falvakat lőttek török harci helikopterek?

2007. november 14. 10:25, utolsó frissítés: 10:25

Török harci helikopterek csapást mértek kedden több elnéptelenedett észak-iraki falura, kurd gerillák feltételezett búvóhelyeire - közölték iraki tisztségviselők és török hírtelevíziók. Az észak-iraki kurd regionális kormány szóvivője tagadta ezeket a jelentéseket.

A török Dogan hírügynökség szerint a légitámadás célpontja öt iraki helység volt a határtól 8-10 kilométerre. Iraki rendőrségi forrásra hivatkozó értesülése szerint a gépek az iraki hadsereg olyan kiürített őrhelyeire mértek csapást, amelyeket kurd gerillák vettek birtokba. A CNN-Türk és az NTV török hírtelevízió is beszámolt a Zahó város közelében végrehajtott támadásokról. Az iraki határőrség parancsnoka, Huszein Tamir ezredes is megerősítette a török légicsapásokról szóló híreket, hozzátéve, hogy áldozatai nem voltak az elhagyott falvak elleni támadásoknak.

Recep Tayyip Erdogan török kormányfő úgy nyilatkozott újságírók kérdései nyomán, hogy nincs tudomása a légicsapásokról. Dzsamal Abdullah, az észak-iraki kurd regionális kormány szóvivője is tagadta a légicsapásokról szóló jelentéseket. Mindössze annyi történt, hogy két török harci repülőgép világítórakétákat lőtt ki a török határ térségéből Irak északi részére - mondta. (MTI/dpa/AP/AFP)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS