2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Al Gore beszállt az alternatívenergia-bizniszbe

2007. november 13. 13:03, utolsó frissítés: 13:03

Al Gore betársul egy USA-beli, magánkézben lévő részvénytársaságba, amely az alternatív energiaforrások területén fektet be, illetve olyan cégekbe, amelyek hulladék-újrahasznosítással, alternatív üzemanyagokkal és víztisztítással foglalkoznak – közölte a BBC. A volt amerikai alelnök és környezetvédelmi aktivista a Kleiner, Perkins, Caulfield and Byers partnere lesz.

Gore-nak már korábban is volt érdekeltsége az energiatechnológiai szektorban a tulajdonában lévő Generation Investment Management (GIM) befektetési alap révén. A GIM-Kleiner szövetség deklarált célja, hogy felkutassa és támogassa azokat az vállalkozásokat, amelyek a leginkább hozzájárulhatnak a klímaváltozás elleni küzdelemhez. Gore a Kleinertől kapott fizetését az általa vezetett alapítványnak, a Klímavédelmi Szövetségnek (Alliance of Climate Protection) adományozza.

John Doerr, a Kleiner egyik vezetője egyébként az Egyesült Államok legsikeresebb IT vállalatainak támogatásáról híres: befektetője az Amazon.com-nak, illetve a Google-nek is. (bbc)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS