2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kiszabadult 5000 tenyésztett krokodil a vietnami árvízben

2007. november 12. 16:20, utolsó frissítés: 16:20

Több száz krokodil szökött meg egy tenyészfarmról a Vietnamot sújtó áradásoknak következtében, amelyekben kilenc ember vesztette életét a hét végén. A katasztrófavédelmi hatóságok hétfői összesítése szerint a természeti csapás novemberben 60 halálos áldozatot követelt, míg október eleje óta 202 ember halálát okozták a sorozatos tájfunok és áradások.

A délkelet-ázsiai ország középső részén október eleje óta már ötödször lépnek ki medrükből a folyók, óriási területeket árasztva el. Körülbelül 1,5 méteres víztengerben áll csaknem 500 régi ház a történelmi Hoi An városban, amelyet az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO) az emberiség világörökségének nyilvánított - mondta hétfőn a város polgármestere, Le Van Giang, nagyon veszélyesnek minősítve a helyzetet.

A krokodilok szombaton Khanh Hoa tartomány egyik állami tenyészfarmjáról szabadultak ki, miután ketreceiket elöntötte a farmot átszelő, megduzzadt patak, amely egy több falun át kanyargó folyóba torkollik. A farmon hozzávetőlegesen 5000 állatot tartottak. Katonák, rendőrök és hivatásos vadászok eredtek a ragadozók nyomába. Három állatot lelőttek, öt másikat befogtak, a falusiak további ötöt kerítettek kézre. A vasárnap reggel elejtett első krokodil 200 kilogrammos volt, és nyolc ember kellett a tetem megmozdításához. (MTI/AP/Reuters)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS