2020. február 18. keddBernadett
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Rendőrség akadályozta meg a neonácik tüntetését Prágában

2007. november 12. 14:38, utolsó frissítés: 14:38

Összesen 396 személyt tartóztattak le szombaton Prágában, amikor a rendőrség megakadályozta, hogy a Fiatal Nemzeti Demokraták elnevezésű szélsőjobboldali szervezet felvonulást tartson a régi zsidónegyedben. A letartóztatottak közül 96 személy külföldi állampolgár. Igazoltatás és a rendőrőrsön való kihallgatás után az összes személyt szabadon bocsátották. Három személy ügyében hatóság elleni támadás címén bírósági eljárást indítanak, 200 személy esetét pedig szabálysértésnek minősítették.

A rendfenntartásban összesen 1615 állami rendőr vett részt, akiknek 300 városi rendőr is segítséget nyújtott. A sérültek közül hét személyt kellett kórházban kezelni, köztük egy rendőr és hat tüntető volt. Ezek minden esetben fejsérülések voltak, többnyire macskakövektől.

Becslések szerint a zavargásokban mintegy 400 neonáci vett részt, akiket a rendőrök nem engedtek be a belvárosba, ahol mintegy 1000-1200 anarchista tüntetett ellenük. A rendőrök a neonáciktól gumibotokat, késeket, gázpisztolyokat, pirotechnikai eszközöket és láncokat koboztak el. (MTI/AP)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS