2020. május 27. szerdaHella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Eladó volt Belgium "nem használt" miniszterelnöke az eBay-en

2007. november 12. 09:47, utolsó frissítés: 09:47

Az egész ország után a kijelölt miniszterelnököt is eladásra kínálták Belgiumban az eBay aukciós oldalon. Az ok: a flamand Yves Leterme-nek 151 nap alatt nem sikerült még megalakítania a kormányt, sőt újra távolodni tűnik a megoldástól.

Leterme-t egy vallon szörföző ajánlotta átvételre, "nem használt miniszterelnök" megjelöléssel. A hirdetésben jelezte, hogy az árucikk csak "útban van" náluk, és "valaki másnak kell helyet csinálni".

A belga kormányválság a múlthét közepén azt követően mélyült el, hogy a flamand pártok egy parlamenti bizottságban olyan kezdeményezést szavaztak meg, amely a Brüsszel környéki alvótelepülések nagy részében megfosztaná a franciaajkúakat attól a lehetőségtől, hogy vallon pártokra voksoljanak.

A válság kezdete után száz nappal egy újságíró már egész Belgiumot eladásra kínálta az eBayen. Akkor úgy fogalmazott, hogy az ország "megvehető részenként – Flandria, Brüsszel, Vallónia – vagy egészben, bár ez nem javallt". A Leterme-re vonatkozó hirdetést néhány óra után eltávolították, ugyanakkor a felkínált ár addigra elérte a 10 millió eurót. (la libre belgique/mti-panoráma)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS