2020. február 18. keddBernadett
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Elhagyta iszlámábádi otthonát Bhutto

2007. november 10. 11:15, utolsó frissítés: 11:15

Egy hónap múlva oldják fel a szükségállapotot Pakisztánban - közölte szombaton az ország főügyésze, Málik Mohamed Kajjúm a Geo magántelevízióban.

Ezzel egy időben szombaton elhagyta iszlámábádi otthonát Benazir Bhutto egykori pakisztáni kormányfő, akit előző nap a hatóságok házi őrizetben tartottak, hogy ne szólaljon fel egy, a szükségállapot ellen meghirdetett nagygyűlésen. Aamir Ali Ahmed, az iszlámábádi rendőrfőnök-helyettes közölte, hogy visszavonták a Bhuttóra vonatkozó parancsot.

Az ellenzéki politikus, aki a legalkalmasabb személy arra, hogy a tömegeket a rendkívüli állapotot bevezető Pervez Musarraf államfő elleni fellépésre sarkallja, arra kérte az iszlámábádi házát körbezáró rendőröktől, hogy engedjék át a kordonon.

"A kormány megbénult" - kiáltotta támogatóinak a politikus asszony a szögesdrótkerítés mögül. Hozzátette, csak az lehetne számára elfogadható, ha Musarraf visszaállítaná az alkotmányos rendet, megválna egyenruhájától és hadsereg-főparancsnoki tisztétől, valamint jövő január 15-re meghirdetné a parlamenti választásokat. (MTI/AFP, MTI/AFP/AP)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS