2020. április 6. hétfőVilmos, Bíborka
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Elengedik a gyerekcsempészettel vádolt Zoé Bárkája repülőgépének legénységét

2007. november 09. 14:12, utolsó frissítés: 14:12

Szabadon engedik pénteken a csádi hatóságok a gyermekrablással vádolt Zoé Bárkája francia civil szervezet által használt repülőgép legénységének három spanyol tagját és egy belga pilótát, akit az üggyel összefüggésben vettek őrizetbe október végén.

Javier Nart, Spanyolország csádi tiszteletbeli konzulja a spanyol állami rádióban elmondta: Bernardino León spanyol külügyi államtitkárral együtt az afrikai országba utazik, hogy hazahozzák a szabadon bocsátott négy nyugat-európait.

A Zoé Bárkája által használt repülőgép legénységét bűnrészességgel vádolták meg a 103 afrikai gyermek elrablási kísérletének ügyében. Négy utaskísérőt már korábban elengedtek, ők vasárnap érkeztek Spanyolországba. A 74 éves belga pilóta szívproblémái miatt rosszul lett csütörtökön, és a n'djamenai francia katonai támaszpontra szállították, ahol orvosi ellátást kapott - közölte az ügyvédje.

A repülőgép személyzetének elengedéséről azt követően határoztak Csádban, hogy a Zoé Bárkája vezetője kijelentette: a legénységnek nem volt köze a szervezet programjához, amelynek során afrikai gyerekeket akartak Franciaországba szállítani befogadó családokhoz. (MTI/Reuters/EFE)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS