2020. július 7. keddApollónia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Házi őrizetben Benazír Bhutto

2007. november 09. 13:47, utolsó frissítés: 13:47

A pakisztáni hatóságok elrendelték Benazír Bhutto ellenzéki vezető házi őrizetét - közölte pénteken reggel egy magát megnevezni nem kívánó biztonsági illetékes. Az intézkedést a péntekre Ravalpindibe tervezett nagy kormányellenes tüntetés előtt foganatosították a néhány hete hazatért volt kormányfő ellen. Bhutto iszlámábádi házát páncélozott járművekkel erősített rendőri egységek vették körül.

Tarik Aziz pakisztáni tájékoztatási miniszter ugyanakkor úgy nyilatkozott, hogy Benazír Bhutto "hivatalosan" nincsen házi őrizetben, de "nem engedik meg egyetlen vezető személyiségnek sem, hogy gyűléseket tartson". "A törvény egyformán vonatkozik mindenkire, és ennek megfelelően bánunk mindenkivel, aki megsérti azt" - közölte a miniszter a pakisztáni rendkívüli állapot hetedik napján.

Babar Avan, Benazír Bhutto egyik közeli munkatársa szerint ez a lépés is bizonyítja, hogy az iszlámábádi kormányt megrémítette az ellenzéki politikus népszerűsége és nem akarja, hogy hívei között mutatkozzon. Egyúttal hozzátette, hogy ennek ellenére a Pakisztáni Néppárt vezetői megpróbálnak eljutni Ravalpindibe a tüntetésekre. (MTI/AP/AFP)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS