2020. július 4. szombatUlrik
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nagy mennyiségű olaj a San Francisco-i öbölben

2007. november 09. 13:44, utolsó frissítés: 13:44

Mintegy 220 ezer liter olaj ömlött csütörtökön egy dél-koreai tartályhajóból a San Francisco-i öböl vízébe annak következtében, hogy a vízi jármű egy híd pillérének ütközött - közölte az amerikai parti őrség. A hajóoldal több méter hosszon felszakadt. Egyelőre 30 ezer liter mérgező anyagot sikerült kiszivattyúzni a vízből.

A hídban, a Bay Bridge-ben, amely San Franciscót köti össze Oakland városával, nem keletkezett különösebb kár. A balesetet az okozhatta, hogy a dél-koreai hajó, amely nem sokkal előbb futott ki az oaklandi kikötőből, sűrű ködbe került, és a rossz látási viszonyok miatt a legénység a hídpillérnek vezette a vízi járművet.

A környezetvédelmi hatóságok megkezdték a szennyezettség mérteke szintjének a felmérését. Az öböl vízén olajfolt keletkezett, amely körbe veszi Alcatrazt, az egykori híres börtönszigetet és a kaliforniai nagyváros egyik jelképét, a Golden Gate hidat is.

A helyi hatóságok bezáratták a környező strandokat. A baleset után nem sokkal máris több olyan tengerparti madárra bukkantak, amelyek az olajfolt rabságába kerültek. (MTI/AFP)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS