2019. október 20. vasárnapVendel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Négy maffiavezért tartóztattak le Szicíliában

2007. november 05. 15:36, utolsó frissítés: 15:38

Négy maffiavezért tartóztattak le hétfőn Szicíliában, köztük a Cosa Nostra legfőbb vezérének, Bernardo Provenzanónak az utódát. A 65 éves Salvatore Lo Piccolo, aki a 2006-ban bebörtönzött Provenzano helyét vette át a bűnszövetkezet élén, 20 éve volt szökésben. Lo Piccolónak a Cosa Nostrán belül a trapani "keresztapán", a szintén szökésben lévő Matteo Messina Donarón sikerült felülkerekednie, miután ellenőrzése alá vonta egész Palermót.

Az olasz hírügynökség szerint Lo Piccolót, fiát, Sandrót és két további magas rangú maffiózót, Andrea Adamót és Gaspare Pulizzit a Palermo környéki Giardinellóban, egy vidéki házban tartott összejövetel során vették őrizetbe.

A szicíliai rendőrség közlése szerint mind a négyen rajta vannak a legkeresettebb maffia-gyanúsítottak 30-as olaszországi listáján. A két Lo Piccolo volt a feltételezések szerint az összekötő kapocs a szicíliai és az olasz-amerikai alvilág között.

"A mai letartóztatásokkal ez a nap különlegessé vált az olasz demokrácia és a maffia elleni harc számára. Az, hogy saját földjükön fogták el őket, bizonyítja, hogy le lehet csapni a Cosa Nostrára, nincsenek vezéreik számára +szabad zónák+" - jelentette ki Francesco Forgione, a maffiaellenes olasz parlamenti bizottság elnöke. (MTI/AFP/ANSA)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS