2020. január 26. vasárnapVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Izrael nem akar határidőt kitűzni a palesztin állam létrehozására

2007. november 02. 09:34, utolsó frissítés: 09:34

Izrael szerint a céllal ellentétes hatást váltana ki, ha előre konkrét időpontot tűznének ki a palesztin állam létrehozására, amint azt a palesztin fél követelte a tárgyalások előfeltételeként.

Határidők kitűzése rossz ötlet - vélekedett csütörtökön Cipi Livni izraeli külügyminiszter Tel-Avivban, mielőtt Rámalláhba indult, ahol Ahmed Koreia palesztin főtárgyalóval találkozik. Koreia kedden azt mondta, hogy nincs tárgyalás Izraellel anélkül, hogy kitűznék a palesztin állam megalakulásának határidejét.

A két fél azon próbálkozik, hogy az őszi közel-keleti értekezletre közös elvi dokumentumot dolgozzon ki a jövőről, és az Egyesült Államokban megrendezendő konferencián újra mozgásba hozza a 2001-ben leállt megbékélési tárgyalásokat.

A múltban egyszer sem betartott határidők kitűzése olyan várakozásokat kelt, amelyek nem teljesülnek, és ez csak erőszakhoz és terrorhoz vezet... Remélem, a palesztinok megértik, hogy Izraelnek nem érdeke a halogatás - mondta Livni a német külügyminiszterrel tartott közös sajtótájékoztatóján. (MTI/AP)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS