2019. november 18. hétfőJenő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Emberhiány a bagdadi amerikai nagykövetségen: a kinevezés "halálos ítélet"

2007. november 01. 12:44, utolsó frissítés: 12:44

Keserűen bírálták amerikai diplomaták, hogy a washingtoni külügyminisztérium az egyre több beltöltetlen bagdadi nagykövetségi állás miatt kötelezővé kívánja tenni számukra az iraki külszolgálatot.

A külügyi alkalmazottak helyi idő szerint szerdán Washingtonban sorolták el panaszaikat Harry Thomasnak, a tárca személyzeti igazgatójának. Egyesek úgy vélekedtek, hogy az iraki külszolgálat "potenciális halálos ítélet", mások azt szorgalmazták, hogy a tárca biztosítson pszichiátriai kezelést az arab országból esetleg testi-lelki sebekkel hazatérő diplomatáknak. Sérelmezték azt is, hogy a vonatkozó minisztériumi döntésről először a sajtóból értesültek.

2008 nyarán 250 posztot kell betölteni a bagdadi amerikai nagykövetségen, s ebből 50-re még nincs jelentkező. A héten mintegy 250 diplomatát szólított fel a washingtoni külügyi vezetés levélben arra, hogy jelentkezzen az üres helyekre.

A bagdadi amerikai nagykövetség az iraki főváros szigorúan védett "zöld zónájában" található, ennek ellenére gyakran érik aknatámadások. (MTI/Reuters)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS