2020. június 6. szombatNorbert, Cintia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ismét utcára vonultak a buddhista szerzetesek Mianmarban

2007. október 31. 14:04, utolsó frissítés: 14:04

Először a töntetéseket követő megtorlás után ismét az utcára vonultak Mianmarban a buddhista szerzetesek – írja a BBC. Több mint száz szerzetes tüntetett kedden Pakokkuban, amely mintegy 630 km-re található Ranguntól. Azt nem tudni, vajon ez a tiltakozóakció újabb tüntetéssorozatot gerjeszt-e.

Egy szerzetes úgy fogalmazott, a tüntetést mindaddig folytatják, amíg követeléseiket - árcsökkentések, nemzeti megbékélés, a politikai foglyok szabadon engedése - nem teljesítik. Mark Canning, az Egyesült Királyság burmai nagykövete szerint a lakosság körében tapasztalható nagyfokú gazdasági és politikai elégedetlenség várhatóan ismét megnyilvánul az elkövetkező hónapokban.

A Human Rights Watch egyébként azzal vádolja a mianmari hadsereget, hogy gyermekeket toboroz soraiba. Alig tízéves fiúkat veréssel, fenyegetéssel kényszerítenek arra, hogy fegyvert fogjanak – állítja az emberjogi szervezet legújabb jelentésében. Bár a kormány tagadja, a HRW szerint a kiskorúak besorozása általános és szisztematikus gyakorlat az országban. (bbc)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS