2019. július 16. keddValter
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Gyufával játszó gyerek okozta a Los Angeles környéki tűzvészt

2007. október 31. 11:02, utolsó frissítés: 11:02

Egy gyufával játszó gyerek okozta azt a Los Angeles környéki tűzvészt, amely a múlt héten több mint 15 ezer hektárnyi területet és 21 lakóházat pusztított el - közölték az északi Los Angeles megyei hatóságok.

A helyi seriffi hivatal egyik beosztottja szerint a tűzvész október 21-i kitörésének másnapján kihallgatták a fiút, akinek sem nevét, sem életkorát nem hozták nyilvánosságra. A fiú elismerte, hogy gyufával játszott, azóta visszaadták szüleinek, ügye pedig a járási ügyészséghez került.

A 155 négyzetméteres területen pusztító tűz Agua Dulce körzetéből indult és az erős sivatagi szelek nyomán gyorsan terjedt. Egyike lett annak a több mint tucatnyi nagyobb erdőtűznek, amely 14 ember halálát okozta, 2100 házat rombolt le és legalább 2000 négyzetkilométernyi területet perzselt fel Los Angelestől egészen a mexikói határig.

A hatóságok az elmúlt 10 napban öt személyt tartóztattak le gyújtogatás miatt, bár egyikük tette sem kapcsolódott a nagyobb tüzekhez. Ugyanakkor feltételezik, hogy a legsúlyosabb tűzvészt, amely Orange megyét sújtotta, szintén szándékos gyújtogatás okozta, mivel két, egymáshoz viszonylag közeli pontból lobbantak fel a lángok. A nyomravezetőknek 250 ezer dolláros jutalmat ajánlottak fel.

Keddre immár csak négy tűzgócot nem sikerült teljesen megfékeznie a tűzoltóknak Kaliforniában. (MTI/AP/Reuters)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS