2020. június 3. szerdaKlotild
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kilép a kormányból az izraeli szélsőjobb, ha a palesztinok hazatérhetnek

2007. október 29. 10:01, utolsó frissítés: 10:01

Pártjának az izraeli kormánykoalícióból való kilépéssel fenyegetett vasárnap Avigdor Liberman, a szélsőjobboldali Iszrael Beiteinu vezetője arra az esetre, ha a közeljövőben tartandó izraeli-palesztin tárgyalásokon napirendre kerülnek a konfliktus legégetőbb kérdései.

Liberman, aki egyben az izraeli kabinet miniszterelnök-helyettese, az izraeli hadsereg rádiójában közölte: nem maradnak tagjai a kormánynak, amennyiben bármilyen megállapodás engedményeket tenne a palesztinoknak a jeruzsálemi szent helyek feletti ellenőrzés, a leendő palesztin állam határai vagy a palesztin menekültek akár szimbolikus hazatérése ügyében.

Az ügy előzménye, hogy a szintén miniszterelnök-helyettes Hájim Ramon, Olmert bizalmasa utalt arra, hogy e kérdésekkel kapcsolatos ajánlatok hangzottak el a palesztinokkal folytatott megbeszéléseken.

Liberman azt is leszögezte, hogy ellenzi a Ciszjordánia és a Gázai övezet közötti kapcsolat létrehozását, amelyet nem hivatalos jelentések szerint Izrael szintén felajánlott a tárgyalásokon.

Izrael egyébként egy szombati döntés értelmében vasárnaptól elkezdte a Gázai övezet üzemanyag-ellátásának csökkentését - jelentették egybehangzóan palesztin és a térségben tartózkodó európai források. (MTI/AP)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS