2019. október 22. keddElőd
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Blokád az Erzsébet-hídon: 9-kor már megindult az autósforgalom

2007. október 26. 10:30, utolsó frissítés: 10:30

A Kuruc.info radikális online újság péntek reggel 8-ra a taxisblokád 17. évfordulójára blokádot hirdetett a budapesti Erzsébet-hídon. A demonstrációt szándékosan nem jelentették be a rendőrségen. A Jobbik mozgalom korábbi szóvivője, Novák Előd péntek reggel néhány perccel nyolc óra után bement a híd közepére, ahol dobolni kezdett. Őt több tüntető és számos fotós követte, ekkor leállt a gépkocsik forgalma a hídon mindkét irányban. Végül mintegy 50-60 tüntető gyűlt össze az Erzsébet hídon reggel nyolc órakor. A fejlemények legalább ugyanennyi újságíró figyeli – jelentették az MTI tudósítói. Az Index szerint 300-400-an voltak a tüntetők.

Az Index tudósítása szerint a rendőrök háromszori felszólítás után elkezdték oszlatni a tömeget. 9 órakor már újra megindult az autósforgalom a hídon. Három tüntető felmászott a Lánchídra, ám tábláikat nem lehetett lentről kiolvasni. A rendőrség megbilincselve elszállította őket, további tüntetőket is őrizetbe vett, illetve néhány autót elszállíttatott.

A hídról leszorítottak lezárták a budai alsó rakpartot, több száz méteres dugó keletkezett. Mintegy negyedóra múlva a rendőrök utolérték őket, felszólításukra a demonstrálók a járdán folytatják útjukat. Az autóforgalom újra beindult – tudósí az Index. (mti, index)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS