2020. február 23. vasárnapAlfréd
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kaliforniai tűz: javul a helyzet Malibuban, de San Diegóban nem sikerült legyőzni a lángokat

2007. október 25. 13:49, utolsó frissítés: 13:49

A tűzvésszel négy napja küzdő tűzoltók helyi idő szerint szerdán elérték az első sikereket Kalifornia több részén, San Diego megyében viszont tovább folyik a harc a lángokkal.

A szél csillapodtával Los Angelestől északra a tűzoltóknak két helyen 95, illetve 45 százalékban sikerült körülzárniuk a tüzet - közölte Arnold Schwarzenegger kaliforniai kormányfő hivatala. Javult a helyzet a filmcsillagok és milliárdosok lakta Malibuban is, ahol feloldották az evakuálási rendeleteket, míg délebbre, az Orange megyei Irvine városban 50 százalékban sikerült lokalizálni a gyújtogatás következében kitört lángokat.

San Diegóban, ahol félmillióan kaptak utasítást az evakuálásra, a tűzoltók továbbra is ádáz küzdelmet folytatnak a lángokkal. Dél-Kaliforniában összesen közel 8900 tűzoltó, 90 repülőgép és helikopter vesz részt az oltásban - közölte Arnold Schwarzenegger.

Becslések szerint csak San Diego körzetében több mint egymilliárd dollárnyi kárt okozott a négy napja Kalifornia déli részén pusztító tűzvész. Összesen 15 helyen ég a bozótos és az erdő Kalifornia déli részén, ezek közül a két legnagyobb tűz összesen több mint 80 ezer hektáron pusztít.

George Bush amerikai elnök "jelentős katasztrófának" minősítette a kaliforniai tűzvészt. Ez a minősítés szövetségi segítség igénybevételére jogosítja fel a hét érintett megyét. (MTI/AFP/Reuters/dpa/AP, MTI/AFP)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS