2019. október 18. péntekLukács
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Bezárják a Kurdisztáni Munkáspárt iraki irodáit

2007. október 24. 11:51, utolsó frissítés: 11:51

Núri al-Máliki iraki miniszterelnök elrendelte a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) iraki irodáinak bezárását - közölte kedden Máliki hivatala. A döntést a kedden Bagdadban tárgyalásokat folytató Ali Babacan török külügyminiszternek is a tudomására hozták.

Máliki egyúttal ígéretet tett arra is, hogy korlátozzák a PKK-tagjainak mozgását, valamint zárolják a csoport számláit az arab országban.

A kormányfő közleménye nem nevezte meg a PKK iraki irodáinak hollétét. A dokumentumban foglaltak mindazonáltal ellentmondanak iraki tisztségviselők közelmúltban hangoztatott azon állításainak, amelyek szerint a PKK iraki jelenléte az arab ország északi, nehezen megközelíthető területeire korlátozódik, elérhetetlen messzeségben a bagdadi kormányzat számára.

Törökország az elmúlt napokban azzal fenyegetőzött, hogy a török-iraki határon átlépve katonai hadműveletet indít a PKK észak-iraki bázisai ellen, amelyről kiindulva a szakadár szervezet gerillái Törökországban katonák és rendőrök ellen követnek el fegyveres támadásokat. (MTI/AP)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS