2019. november 18. hétfőJenő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Harmincezer (vagy negyedmillió?) fideszes előtt szónokolt Tőkés

2007. október 23. 17:51, utolsó frissítés: 2007. október 24. 11:02

Harmincezer ember befogadására alkalmas a Fidesz budapesti nagygyűlésének helyszíne, ezt a területet a résztvevők le is fedik, nyilatkozta a BRFK szóvivője az MTI-nek. Ezzel szemben az Astoria téren a nagygyűlés narrátora szerint negyedmillió ember van a rendezvényen – mutat rá az Index.

„Isten hozott” – skandálta a tömeg a nagygyűlésen, amikor Tőkés László a színpadra lépett – számol be az Index. A református püspök, mint mondta, az erdélyi kisebbség üzenetét vite a magyarországi kisebbségnek, majd javított: az új többségnek.

Tőkés László megemlékezett arról, hogy Romániában 1956-ban magyarok és románok éreztek együtt a magyar forradalommal, és szervezkedtek is, sokukat börtönbüntetésre is ítéltek. A legnagyobb megmozdulás Temesváron volt. “A hősies kiállás nem talált követőkre, de Temesvár nem tagadta meg önmagát, mert 33 évvel később újból Temesvár volt az első, ami fellázadt a kommunista diktatúrával szemben – fejtette ki. "Nem létezik kétféle szabadság és kétféle igazság" – mondta a püspök. (index, mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

VilágRSS